— Vi har et budsjett på mellom 2,5 og 3 millioner kroner. Det gjenspeiler bare en liten del av aktivitetene under Arendalsuka. Organisasjonene og partiene står for mye selv, sier Monica Lunøe Rand, turistsjef i Arendal kommune og prosjektleder for Arendalsuka.

Trykket "Lyden av båt" av Håkon Gullvåg ble produsert i 100 eksemplarer og kjøpt inn av Arendalsuka for videresalg. Foreløpig har kunstsalg vært et tapsprosjekt for arrangementet. Foto: Arkivfoto

Arendalsuka har verken organisasjonsnummer eller bankkonto. Det første året ble regnskapet ført av Agderposten. De siste årene har Arendal kommune gjort jobben.

I balanse

En gjennomgang viser at årets arrangement gikk i balanse, men fortsatt drar de med seg underskuddet fra 2013. Øystein Djupedal introduserte i sommer «årets kunstner» under Arendalsuka, Håkon Gullvåg. Det ble kjøpt inn 100 litografier fra Gullvåg, for totalt 160.000 kroner. Målet var å selge dem videre med fortjeneste, men det er kun solgt drøyt 20 trykk. Prosjektet er så langt en utgiftspost for Arendalsuka.

— Jeg tror ikke vi skal fortsette som kunsthandlere. Det er ikke det vi kan best, sier Lunøe Rand.

— I 2013 gikk vi på en økonomisk smell med innleie av MS Sandnes, forteller hun.

— Hva skjedde?- Fordi vi var redd for manglende overnattingskapasitet i byen, ble skipet leid inn for å tilby flere senger. Vi underskrev en garanti. Denne ble utløst da arrangementet var over, siden eierne av skipet mente de ikke fikk godt nok belegg.

Resultatet var et tap på 200.000 kroner.

— Vi lærte av det. I år var det MS Sjøkurs som var her som ekstrakapasitet, og det ble driftet av hotellene som kan dette bedre, sier hun.

Kommunen betalte 120 vinflasker

120 flasker vin til en minglefest under Arendalsuka, ble betalt av Arendal kommune.

Fædrelandsvennen har bedt om å få se bilagene i regnskapet, og Arendal kommune legger til rette for innsyn. En regning fra vingrossist Enoteca AS på 96 flasker av hvitvinen Montagny les Crets og 24 flasker Prosecco DOC Treviso er betalt av Arendal kommune.

Etter norsk alkohollovgivning kan man ikke handle hos vingrossist hvis man skal ha et enkeltstående arrangement. Det er kun etablerte serveringssteder som har tillatelse til å handle hos vingrossist. Andre må bruke Vinmonopolet.— Vinen ble bestilt, levert og servert på Skipperkroa ved Arendal Gjestehavn, slår Knut Moestue fast.

Han jobbet med Arendalsuka i sommer. Skipperkroa er kommunalt eid.

Nå sier Arendal kommune det var en feil at de betalte vinregningen, og dette rettes opp i. Kommunen får en kreditnota, mens ny regning sendes til Skipperkroa.