Vil ikke løslates før han er renvasket

Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen sier at han ikke vil ut av fengsel før han blir renvasket.

Publisert:

Viggo Kristiansen sier til P4 at han nekter å bli løslatt på prøve.

Denne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg føler det er en simpel vei å gå hvis jeg begjærer meg prøveløslatt, da godtar jeg dommen, sier barnedrapsdømte Viggo Kristiansen til P4.

Han ble dømt til forvaring i 21 år for voldtekt og drap på de to venninnene Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8). De to drapene rystet hele landet da de skjedde 19. mai 2000 i Baneheia i Kristiansand.

LES OGSÅ: Vil ikke søke om prøveløslatelse

Kristiansen er dømt i alle rettsinstanser og har fire ganger forsøkt å få saken sin gjennopptatt, men alle forsøkene har blitt avvist. P4 skriver at han nå forsøker å få den opp igjen for femte gang.

– Jeg sitter her i 20 år, jeg sitter her i 30 år. Sannheten skal fram. Jeg kommer aldri til å innrømme noe jeg ikke har gjort. Jeg er ikke bitter på noen personer, men jeg er bitter på et system, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Kristiansen har vært ute på permisjon uten vakter

Nå kan han søke om prøveløslatelse og på sikt bli en fri mann. Det ønsker han ikke. Han vil bli sittende helt til domstolene tror på han.

– Til syvende og sist vil sannheten seire, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Anmelder med-skyldig for falsk anklage

Han har anmeldt både meddømte Jan Helge Andersen og politiet i forsøket på å få opp saken på nytt. De pårørende til de to drepte jentene har uttrykt stor fortvilelse over Kristiansens gjentatte forsøk på å renvaske seg.

– Mødrene har jo mistet det kjæreste de har, men så lenge sannheten ikke har kommet fram så må jeg ta hensyn til det, hevder den drapsdømte, som nå soner i Ila fengsel.

LES OGSÅ: Henla anmeldelse av Jan Helge Andersen

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin er i retten og har derfor ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser fredag morgen.

Publisert: