KRISTIANSAND: Siden ranet skjedde lørdag ettermiddag har politiet jaktet på en ukjent gjerningsmann. Ransofferet, en 46 år gammel mann, har gitt en beskrivelse av raneren, uten at det har ført til noen pågripelse.

— Raneren skal ha vært svært høy, snakket kristiansandsdialekt, og var ikledd en grå hettegenser og dongeribukse. Vi jobber nå videre med denne beskrivelsen, sier vaktleder ved Kristiansand politistasjon, Roald Øidne, til fvn.no.

400 kroner

Den ukjente raneren ringte på døren til mannens hjem i Buhusheia ved Justvik lørdag ettermiddag. Da døren ble åpnet, rettet raneren en pistollignende gjenstand mot mannens ansikt, og forlangte penger.

— Fornærmede ble redd. Han hadde lommeboken på seg, og tok opp 400 kroner som han ga til raneren. Deretter løp gjerningsmannen i retning Jærnesheia, forteller Øidne.

Et vitne skal ha observert en bil i området samtidig som ranet skjedde. Politiet har fått et MMS-bilde av bilen, men er usikre på om den kan knyttes til episoden.

— På bildet kan vi ikke se registreringsnummeret, men vi ser biltypen. Vi har prøvd å komme i kontakt med bileieren, men det har vi ikke klart. Vi kan heller ikke si med sikkerhet at bilen er brukt under ranet, sier vaktlederen.

Fikk se bilder

Raneren skal ha vært helt ukjent for huseieren. 46-åringen var lørdag kveld inne til avhør hos politiet. Han ble da vist flere fotografier av personer politiet trodde kunne stå bak ranet, men mannen klarte ikke å gjenkjenne noen av dem.

— Raneren hadde hette over hodet, men ikke foran selve ansiktet, sier politiførstebetjent Øidne.

Det er foreløpig uklart hva slags pistollignende gjenstand raneren truet 46-åringen med. Mannen har forklart til politiet at det var en pistol, men at han ikke vet hva slags pistol det var.