KRISTIANSAND: — Cirka klokken kvart på elleve, like før langfri, ble en skadet elg avlivet ved Strømme skole, opplyser leder for ettersøksteamet i Viltnemda, Jostein Furholt, til fvn.no.

Skadet i kollisjon

Elgen ble skadet i en kollisjon ved Strømmesletta i går kveld.

— En bilist kolliderte med elgen, som ble skadet i sammenstøtet. Ettersøksteamet ble derfor varslet om at elgen måtte avlives, forteller naturforvalter Trond Johanson.

Bilen fikk store skader i sammenstøtet og elgen forsvant fra stedet før viltnemda kom frem, men i formiddag ble elgen observert ved Strømme skole og ettersøksteamet rykket ut.

Ingen elever ute

— Den befant seg helt i ytterkanten av skolens område. Ingen elever var ute og bakgrunnen var sikker. Vi vurderte det derfor slik at det var trygt å ta skuddet, forteller Furuholt.

Dermed foregikk selve fellingen av elgen helt uten dramatikk og i veldig kontrollerte former.

- Dramatisk

Rektor ved Strømme skole, Eva Wullum Fosselie, var ikke informert om skuddet før det smalt.

— Det var jo litt dramatisk da vi plutselig hørte at det smalt like utenfor klasserommene hvor vi hadde undervisning, forteller hun.

Hun sier at man raskt ble klar over hva som hadde skjedd, og elevene ble derfor holdt tilbake til man hadde fått fjernet den døde elgen.

— Han som skøyt elgen var veldig flink. Det tok ikke lang tid før de hadde fått elgen på en tilhenger og kjørt den bort. I tillegg fikk de fjernet mesteparten av blodet, forklarer rektoren.

Legger ut bilde på hjemmeside

Dermed slapp man at 300 elver kom ut i skolegården og fikk se den døde elgen.

— Det løste seg veldig fint. Vi er åpne med elevene om hva som har skjedd. Jeg synes det er viktig at de blir informert om at det dreide seg om en skadet elg som måtte avlives slik at den slapp å lide. Mange av dem er allerede informert om dette. I tillegg har jeg fått bilde av den døde elgen og dette vil jeg legge ut på hjemmesiden vår slik at resten også kan få det med seg, sier Fosselie.