KRISTIANSAND: Ifølge tiltalen slo, sparket og hoppet han på den 40 år gamle samboeren om kvelden 17. februar.

Førstestatsadvokat Erik Erland Holmen har i tiltalen anført i gjerningsbeskrivelsen at han utførte volden gjentatte ganger mot hodet og kroppen, vred beinet hennes og dro henne i håret slik at hun ble påført bloduttredelser, hevelser, blødninger, smerte og kortvarig bevissthetstap.

Ifølge tiltalen bar voldsutøvelsen preg av mishandling, og ble begått overfor en forsvarsløs person. Kvinnen var innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand i fem dager etter hendelsen. Mannen er tiltalt for legemsbeskadigelse.

42-åringen er også tiltalt for drapstrusler mot to polititjenestemenn i forbindelse med en pågripelse som skjedde om ettermiddagen lørdag 24. juli.

Den tiltalte 42-åringen ble senest i april i fjor dømt til ni måneders fengsel, derav 90 dager betinget for legemsbeskadigelse og knivtrusler mot politiet i forbindelse med en pågripelse.

De nye straffbare handlingene er begått i prøvetiden for den betingende dommen. I dommen fra i fjor ble legemskrenkelsen mannen ble dømt for betegnet som hensynsløs og relativt uprovosert mishandling av en annen mann.