BIRKELAND: Bare 150 meter fra bebyggelsen på Lille Heimdal i Herefoss fant Arnstein Gjengedal Pedersen dette rådyrkadaveret.

– Alt tyder på at det har vært en ulv på ferde, sier Gjengedal Pedersen. Han viser til at både hodet og forbeina var revet vekk på den store rådyrbukken, da han fant den forrige onsdag.

– Etter å ha flådd og analysert den, mente den lokale rovviltkontakten at det var 90 prosent sannsynlighet for at dette er ulvens verk, sier Gjengedal Pedersen. Nevnte rovviltkontakt, Harry H. Thorsen, sier at den såkalte Gauslå-ulven ble observert på nøyaktig samme sted i mars 2004. — Si ifra om du har sett ulv

– Vi oppfordrer folk som kan ha sett andre kadavre, spor eller ekskrementer om å si i fra, sier Thorsen. Hans kollega i Åmli, Kåre Fossnes, sier at sauebønder der meldte om uvanlig store tap i fjor.

– Det normale er at en sauebonde kan miste fire prosent av dyrene i løpet av sommerbeitet. I disse tilfellene snakker vi om tap på 14 prosent, tilsvarende omtrent 150 lam og sauer.

– Er teorien din at ulv har vært på ferde?

– Erstatningssakene tilsier det ja, med stor sannsynlighet.

Mistet betydelig antall sauer

Arnstein Gjengedal Pedersen opplyser at en sambygding mistet 10 prosent av sauene sine i høst.

– Er du eller andre redde med en mulig ulv luskende rundt i området?

– Nei, sikkerheten frykter jeg ikke for.