TEPPE: Puslespillet er så stort at det ser ut som et gulvteppe. Foto: Helge Corneliussen.

GRIMSTAD: – Puslingen gikk greit, det er nå problemene begynner. Puslespillet måler 4,28 x 1,57 meter. For å få det ut av huset må det deles opp, forteller setesdalskvinnen som bor i Grimstad og jobber i skatteetaten.Hun planlegger å lime puslespillet til plater og henge det opp på låveveggen hos broren i Valle. Selv har hun dårlig med plass.

Pusleinteressen våknet for alvor da hun som tenåring puslet 3.000 brikker sammen med søsteren.

– 3.000 brikker var helt rått. Men så ble det bare flere og flere brikker. Rekorden før verdens største puslespill «Life» var 13.200 brikker, sier 45-åringen.

Torbjørg Arnesdotter Kjelleberg er nr. 58 i verden som har puslet ferdig verdens største puslespill. Hun er trolig den første fra Norge.

– Verdens største puslespill har egen nettside, hvor de som pusler spiller legger inn bilder og registrerer seg. Ingen fra Norge var registrert før meg, forteller Kjelleberg.

En venn fra England sendte henne det gedigne puslespillet i bursdagsgave. Spillet kom i fire deler og veier til sammen 13 kilo.

– Jeg hadde fortalt ham at jeg gjerne ville pusle verdens største puslespill. Han slo til og kjøpte det til meg. De første brikkene ble lagt 3. juli i år. Jeg har puslet med det litt av og til, men ikke så intenst at jeg har drømt om brikker, sier 45-åringen.

Fordi puslespillet er så stort har Kjelleberg sittet på stuegulvet. Nå ser hun fram til å få sofa og stoler tilbake på plass.

På nettsiden «worldslargestpuzzle.com» kan du lese mer om verdens mest ivrige puslere.

BRIKKER: En liten bit av det enorme puslespillet. FOTO: HELGE CORNELIUSSEN