KRISTIANSAND: I dag skriver Fædrelandsvennen at en gruppe rumenske sigøynere har slått seg ned i Sørlandsparken, og bygd sin egen leir.

Les også:

— Her må barnevernet gripe inn

Bildeserie:

Her bor det tolv mennesker

Se video — Jeg har bygd leiren av ting jeg fant her. Nå har vi bodd her i snart to uker, forteller Fernando Boncolesco (24) til avisen.

Leiren er bygd opp av planker som familien Boncololesco har funnet i området, og ligger der den nye Sørlandsparken øst skal bli etablert.

Barn

Alle i leiren er i familie. Når Fædrelandsvennen er innom er det tolv personer der. Av dem er det to barn. Det ene barnet er bare ett år gammel og heter Beatrice, forteller hennes far.

På spørsmål om hvordan Beatrice har det sier faren at hun har det helt greit, men at det kanskje er litt kaldt om natten.

- Uverdig

Gruppeleder i Krf, Jørgen Kristiansen, er sjokkert over at en gruppe folk bor slik i vårt nærmiljø.

— Det er uverdig, og skikkelig trist at mennesker skal måtte bo under slike forhold. Og så her i Kristiansand. Da jeg så bildet tenkte jeg at det måtte være fra en annen del av verden, sier Jørgen Kristiansen til fvn.no.

Han vet ikke helt hva man kan foreta seg, men konstaterer at han har fått med seg at politiet er koblet inn.

— Det beste vil jo være om de kan få seg jobb, forteller Kristiansen.

Vil jobbe

Boncololesca-familien er svært opptatt av å si at de vil jobbe.

— Vær så snill. La oss få lov til å jobbe. Da kan vi betale husleie, og finne et annet sted å bo, sier Fernando.

Selv om Kristiansen ble trist da han så bildene, tenker han at sørlendinger kanskje kan ha litt godt av å se bildene.

— De fikk i hvert fall meg til å stoppe opp litt å tenke. Hvert år dør over 25 millioner barn under fem år av lett kurerlige sykdommer. Det er skammelig at vi ikke gjør noe med det. Vi har det veldig godt her i Norge, og burde slutte å syte så mye, og tenke på de som har det verre enn oss i stedet, sier Kristiansen.