KRISTIANSAND: Tidlig på kvelden torsdag 21. februar i år stanset den 43 år gamle søgnemannen bussen i Årosveien. Mannen gikk inn i bussen, og krevde å få vite navnet på bussjåføren. 43-åringen sa at han skulle anmelde sjåføren fordi han ikke hadde stoppet for 43-åringen på et busstopp tidligere.

Ble filmet

Mannen skal ha oppført seg hissig, og skallet sjåføren i ansiktet. Sjåføren fikk et rødt merke og hadde vondt i kinnet i flere dager etterpå.

På tross av at søgnemannen ble filmet av overvåkningskamera, nekter han for at det var han som utførte nedskallingen. Han har også forklart at han ikke husker noe fra situasjonen.

I Kristiansand tingrett ble mannen dømt til fengsel i 16 dager, og han må også betale saksomkostninger.

— Ikke spesielt for Søgne-bussen

Også få uker tidligere var det en alvorlig hendelse for en annen bussjåfør på Søgne-bussen. Sjåføren ble da holdt fast og dratt ned i grøfta av en stupfull Søgne-gutt .

Harald Vålandsmyr, administrerende direktør i Bussen Trafikkselskap AS, sier likevel at de ikke har spesielle problemer med Søgne-bussen.

— Det er bare sporadisk at det skjer så alvorlige tilfeller, sier han.

Han vil ikke kommentere hva han synes om straffen etter nedskallingen, men sier generelt at

— Det er godt at vi får fulgt opp sakene så bra.

Bussjåføren som ble skallet ned ønsker ikke å kommentere saken overfor fvn.no da han vil legge den bak seg så fort som mulig.