VENNESLA: — Det verste med dette var å ta ringerunden til de elevene som hadde søkt, og fortelle dem at det ikke ble noe skole likevel. Noen av dem ble veldig lei seg, sier prosjektansvarlig Harald Rønning, som nå skulle vært godt i gang som rektor ved Vennesla Musikkgymnas.

Godkjennelsen av privatskolen kom først 9. april, noe som i følge Rønning var for seint i forhold til å kapre de helt store søkermassene.

— Vi måtte hatt minimum 15 elever for å starte opp. Nå må vi vente til neste høst, sier Rønning, som enn så lenge har takket ja til en annen rektorstilling.

Til tross for minimal markedsføring og stor usikkerhet rundt oppstart; det kom 10 søknader om elevopptak, fortrinnsvis gjennom jungeltelegrafen.

— Søknadsfristen til videregående skole gikk ut 1. mars, så vi måtte jo be våre søkere takke ja til andre skoler, ettersom vi ikke visste sikkert hvordan det ville gå med vår godkjenning, forklarer Rønning.

Populært arbeidssted

Selv om det ikke kom nok elevsøknader til å forsvare en oppstart, kom det desto flere søknader om arbeid ved skolen. Rønning mottok 30 søknader på 4 1/2 undervisningsstilling.

— Det var jo et rent luksusproblem, sier rektoren.

Nå må altså både potensielle elver og lærere alle smøre seg med tålmodighet.

— Det positive her er jo at jeg nå få litt bedre tid til planlegging, selv om jeg selvsagt skulle ønske at vi hadde kommet i gang allerede nå i høst, sier Rønning til fvn.no.

Skolen har vært under planlegging siden 2005.