I alt 4343 påske-bilister måtte få assistanse av Norges Automobilforbund (NAF) mellom fredag i palmehelgen og midnatt 1. påskedag i år, skriver Aftenposten.no.

Det er omtrent like mange som i påsken i fjor, men i år hadde langt flere problemer med flatt batteri grunnet en kald værtype i påsken.

— Suger ut strømmen

— Når gradestokken kryper nedover, kryper også strømmen ut av batteriet. Mange har ikke vært forberedt på temperaturer ned not 30 kuldegrader, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen.

Hele 1211 bilister ringte NAF og ba om assistanse i forbindelse med flatt batteri denne påsken.

Det er langt flere enn normalt i påsken.

Færre låste seg ute

Derimot var det færre som låste seg ute av bilene sine i denne påsken enn det som er normalt.

Elektroniske dørlåser, som ikke lar seg låse uten nøkkel, har blitt mer og mer vanlig på nye biler, og flere biler med slike låsesystemer er trolig årsaken til at færre nå låser døren med nøklene i tenningslåsen.

Av andre feil i påskefjellet var motorfeil, utforkjøring og punktering. I følge TV2.no var det også rundt 200 bilister som opplevde at dieselen frøs på tanken i kulden som mange opplevde i påsken.

Hektisk påskeaften

Påskeaften var den mest hektiske dagen i påsken i år, og det skyldes trolig at det er dagen da mange reiser ned fra hyttene for å handle.

Flest utrykninger ble registrert i Oppland, men også i Hordaland, Buskerud, Vestfold, Akershus og i Oslo hadde NAF mye å gjøre i påsken.

Minst arbeidspress opplevde NAF i Finnmark hvor bare 31 bilister hadde bruk for assistanse.