HOVDEN: Tidligere i påska har sola tittet frem på påskefjellet, men værvarselet for de kommende dagene ser ikke svært bra ut for fjellene i Agder-fylkene.

Informasjonsansvarlig Alfred Georg Klausen i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps forteller til fvn.no at enkelte trosser været og legger ut på langtur.

— I langrennsløypene er ikke så fryktelig mange i dag. Vi har hatt sol og litt vind tidligere i uken. I dag er det snødrev i lufta, -6 grader og ganske dårlig sikt. Vi vet om noen er noen som langtur, men vi vet ikke om de fullfører, sier Klausen.

Selv om planene om langtur er lagt, sier Klausen at folk verken bør være redd for å endre turplanene eller å snu.

— Det er meldt dårlig i dag og i morgen. Selv om man har planlagt langtur er det greit å se ut fra været. Skal man legge ut på langtur på ukjent sted bør man være sikker på at man har forberedt seg godt. Det er viktig å huske at det ikke er skam å snu, sier Klausen.

Med dårlig vær øker også sjansen for å havne i farlige situasjoner. Røde Kors satser denne påsken på å opplyse om den falske tryggheten mobiltelefon kan gi. Skredsøker gir også en falsk trygghet, mener Røde Kors.

— Ettersom det er skredfare bør man ta med sender og mottaker om man har det, sier Klausen. - Selv om man går med sender og mottaker kan man bli tatt av skred. Det hjelper på lik linje som søkestenger, som vi i Røde Kors er kjent for. Skredsøkerne kan også stoppe opp. De gir ingen ekstra trygghet, men et hjelpemiddel, avslutter Klausen.