ARENDAL: Det var sent i vinter at den 20 år gamle kvinnen var på nachspiel sammen med en venninne i Arendal.

Da hun ble trøtt, sovnet kvinnen i en sofa. Noe senere ble hun fulgt inn på et soverom.

Ble redd

Hun våknet senere av at en mann befølte brystene hennes.

Kvinnen hevdet i retten at mannen var hardhendt og holdt henne fast.

Stakk i bil

I frykt for å bli voldtatt stakk kvinnen avsted i mannens bil, som sto parkert utenfor boligen. Hun kjørte bilen til tross for at hun var alkoholpåvirket.

– Tiltalte forklarte at hun trodde han skulle voldta henne og at hun derfor som hun gjorde uten å reflektere over det, heter det i rettsdokumentene, skriver Agderposten.

Kvinnen lider av en panikkangstliknende sykdom, og mener den er årsak til at hun handlet slik hun gjorde da hun ble redd.

Hevder sin uskyld

Mann hevder på sin side at han ikke hadde noen seksuell hensikt med det han foretok seg.

– Han bestred at han gjorde seksuelle tilnærmelser og fortalte at han smeikte tiltalte på skuldrene og holdt rundt henne. Han hadde ikke noen seksuell hensikt med det, heter det videre i rettsdokumentene.

Etter at kvinnen hadde kjørt noen kilometer, ble hun stanset av en politipatrulje.

I Aust-Agder tingrett var hun derfor for kort tid siden tiltalt både for promillekjøring og for å ha brukt mannens bil uten tillatelse.

Kvinnen erkjente seg ikke skyldig.

Bot og fengsel

Retten tvilte ikke på at tiltalte var redd for å bli voldtatt. Samtidig mener tingretten at hun hadde handlet irrasjonelt for å unnslippe mannen.

Det er formildende for kvinnen at hun må ha følt frykt etter mannens tilnærmelser, og at kjøringen fant sted på en tid da det vanligvis er lite trafikk.

– I skjerpende retning legger retten vekt på at kjøring med alkohol i blodet utgjør en fare for medtrafikanter. Allmennpreventive hensyn taler for en fengselsreaksjon, om enn betinget. Å kjøre bil i flere kilometer direkte fra nachspiel er helt klart uholdbar atferd, heter det i rettsdokumentene.

Den 20 år gamle kvinnen ble dømt til 25 dagers betinget fengselsstraff samt en bot på 10.000 kroner.

Hun ble også fratatt førerkortet i en periode på to år og må betale 2.000 kroner i saksomkostninger.