KRISTIANSAND: Politiet fikk inn melding om ranet klokken 11.29. — Jeg kan bekrefte at det har vært et væpnet ran. En person har vært inne i banken med en pistollignende gjenstand og tilranet seg et ukjent beløp, forteller Lars Stamnes, innsatsleder ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

Væpnet polti søker for øyeblikket etter ransmannen.

— Vi aner ikke hvor personen har dratt. Vi søker med flere patruljer, både sivile og uniformerte, i området, sier Stamnes.

Politiet har sperret av området rundt banken med polititape og er på stedet med til sammen fem enheter. På inngangsdøra til banken er det klistret opp en lapp om at det er stengt på grunn av ran.

Ransmannen skal være rundt 190 cm høy, og skal ha hatt et skjerf foran ansiktet. I tillegg skal raneren hatt på seg solbriller, hette, milliærboots og regnbukse.

Bankområdet har godt overvåkningsutstyr, og krimteknikere er allerede i gang med å kikke igjennom overvåkningsvideoen. Flere etterforskere har i dag jobbet på stedet.

Det var fire til fem bankansatte på jobb da ranet skjedde. Ranet gikk så stille for seg at ikke alle de ansatte fikk med seg at det pågikk et ran. I tillegg til de ansatte befant det seg en kunde i banken på ranstidspunktet. De bankansatte og den ene kunden kjøres alle inn til Kristiansand politistasjon for avhør.

Ingen er så langt pågrepet etter hendelsen.