MANDAL: En 20 år gammel mandalitt er dømt til 120 dagers samfunnsstraff for å ha slått sin far gjentatte ganger med et balltre.

Bakgrunnen skal ha vært oppbunkret aggresjon gjennom flere år, grunnet farens alkoholmisbruk.

Den 5. desember i fjor rant det over for 20-åringen.

Han hentet et 77 cm langt balltre på rommet sitt, gikk bort til sin far som satt i sofaen i stua, og slo løs mot kroppen hans.

Faren forsøkte å verge seg med hendene, med det resultat at en lillefinger brakk. Han brakk også et ben i leggen, og hadde i ettertid smerter i ribbeina.

Sønnen slo seks-syv slag med balltreet, og faren skal ikke ha gjort forsøk på å ta igjen. To måneder senere ble forholdet anmeldt til politiet.

20-åringen, som nå bor hos sin mor, har i retten forklart at han angrer på voldsgjerningen, og innser at han gikk alt for langt.

Sønnen har hele tiden gitt en uforbeholden tilståelse, og i formildende retning har retten vektlagt 20-åringens frustrasjon over farens bruk av alkohol, samt at han har innsett det brutale i sin overreaksjon.

20-åringen må foruten å gjennomføre samfunnsstraffen, betale erstatning til faren på 2630,— kroner, samt saksutgifter på 2000,- kroner.