AGDER: Ventetiden på isolasjon er nå så lang at byggefirmaer reagerer kraftig. Bestiller du GLAVA nå, kan du risikere å måtte vente helt til august før du får den levert.

Innkjøpssjef hos Konsmo Fabrikker AS, Tor Rødland, sier han aldri har opplevd noe liknende gjennom sine 23 år i bransjen, skriver Lindesnes Avis.

– Vi har ordrebekreftelser fra Glava som går helt til august. Dette er en svært spesiell situasjon. Spørsmålet er hvordan vi som leverandør blir skadelidende på grunn av forsinkelsene. Men mest ille er dette for kunden som må vente mange måneder ekstra, sier Rødland til lokalavisen.

— Ille

Han betegner situasjonen som ille, og at byggebransjen opplever klondykestemning. Men det er spesielt privatkunder som blir hardt rammet. GLAVA vil i alle tilfeller prioritere de store firmaene først når de får inn nye beholdninger. Som privatkunde kan du nærmest glemme å få tak i «rull'n ut»-produktet, og forklaringen er enkel: Det bygges og bygges som aldri før.

Hele Skandinavia er nå rammet av isolasjons-mangelen. Byggefirmaene som har sikret seg en god beholdning har fremdeles noe igjen, om de har vært tidlig ute og sikret seg et lager. Men en gjengs oppfatning i bransjen er at lagrene nå tømmes mer og mer, og firmaene regner ikke med å få inn ny beholdning før etter ferien.

Ordrestans hos GLAVA

– Vi er i en situasjon hvor vi i fjor produserte og solgte mer enn noensinne. Det samme ser ut til å fortsette i år. I januar fikk vi fem ganger så mange bestillinger som samme tid i fjor, sier administrerende direktør Jon Karlsen i Glava til Lindesnes Avis.

Han har innført ordrestans for å få orden på køen av kunder som venter.