VENNESLA: Og på festen ble det full pott til Kvarstein skole med finaleseier både for 6. og 7. klassingene i den store ”Kraftkampen”. Dermed kunne de to lagene fra Kvarstein skole ta med seg hver sin sjekk på 5000 kroner fra kraftkampfinalen på Hunsfoss. De øvrige ble belønnet med ryggsekker med mye godt i.

Nærmere 1200 mennesker møtte frem og sørget for at det ble en folkefest da Agder Energi inviterte hele Vennesla til å feire nye Hunsfoss Øst kraftverk til 250 millioner kroner lørdag. Her ble det budt på gratis mat fra kjempewok og gratis kraftverkskake. Mange ble med på omvisningene på det nye kraftverket, som med 115 Gwh skaffer strøm nok til 5000 husstander. Et imponerende skue syntes publikum det var når vannet ble sluppet ut fra dammen, og fosset ned slusen med 50 kubikkmeter i sekundet.

Et høydepunkt under festen var selvsagt mot slutten av dagen da Vennesla egen Jorun Stiansen entret scenen.

KRAFTKAMPEN

Skikkelig stor stening ble det også under de spennende finaleomgangene ved og på scenen, der elever fra fem barneskoler i Vennesla heiet frem sine favorittlag.

– Vi har hatt innledende runder blant 180 elever på de seks barneskolene her i Vennesla. Gjennom kunnskapsquiz om miljø og energiproduksjon har skolene plukket ut de seks lagene som deltar her i dag, forklarte Kurt Jahnsen fra Teamworks. De har laget konkurransen som er sterkt inspirert av «Energikampen» på tv. Og da en kunnskapsquiz måtte arrangeres for å plukke ut siste finalisten: Fikk skolebarna fra Vennesla vist at de har lært uhorvelig mye om energiproduksjon og miljø de siste ukene.

– Hjelp, jeg slipper opp for spørsmål! klaget Jahnsen fra scenen.

SYKKELFINALE

– Dette blir spennende, mente Mariell Salvesen fra sjette klasse på Kvarstein skole før de seks semifonalelagene kastet seg i gang med den første oppgaven på lørdagens folkefest. Laget hennes snublet litt i ilddåpen som gikk ut på å tenne opp bål og brenne over et tau. Men de kom knallsterkt tilbake, og både ballbæring med hårføner (!) og pusling av kraftbilde gikk unna i rekordfart. I finalen møtte de sjetteklassinger fra Hunsfoss skole i sykkelduell, som endte med seier til det blå laget fra Kvarstein.

– De fikk først lys på sykkelen, som skulle minne om Sørlandets aller første lyspære som ble tent her på Hunsfoss i 1887, forteller Kraftkamp-sjef Jahnsen. Og da Kvarsteins grønne syvendeklasseklag syklet forbi Samkom skoles lag i sin finale, ble det full pott til både de to lagene og den ivrige heiagjengen fra Kvarstein skole.