KVINESDAL: -Det er en tragedie for hele Kvinesdal dersom Agder Energi får lov til å bygge vindmølleparken, sier Rolf Bergstrøm. Han er grunneier og har nå dratt i gang Nettverk mot vindmøller. 22. oktober inviterer han til folkemøte på Utsikten hotell. Håpet er få ut motstandernes versjon og få folk til å bli klar over hva de eventuelt kan vente seg dersom Kvinesdal får vindmøllepark.

Planen er å bygge ut med inntil 45 vindmøller. Hver av dem kan få en navhøyde på rundt hundre meter. I tillegg rager bladene 70 meter til værs.

Stillhet

— Etter at E 39 ble lagt utenom bygda, markedsførte Utsikten og golfklubben seg med stillheten her oppe. Nettopp derfor har vi så godt besøk av spillere her. Dersom møllene kommer, så vil det utvilsomt bli støy, sier daglig leder i golfklubben, Olav Magne Trydal.

Synlige

— Møllene blir synlig fra en rekke steder i hele Kvinesdal, sier de to. En av møllene kan dessuten komme så nær som 1,6 kilometer fra sentrum i bygda, sier Arthur Øysæd. Han blir nærmeste nabo til mølleparken like ved golfbanen.

Ap-politiker Øystein Dunsæd sier engasjementet for eller mot vindmøller foreløpig er moderat blant kommunepolitikerne. Han tror det først vil skje når det legges mer konkrete forslag fram. Ingen vet foreløpig nøyaktig hvor Agder Energi ønsker å plassere møllene, og heller ikke eksakt hvor store de blir.

Golfklubbens Olav Magne Trydal blir forundret dersom politikerne vil gå inn for mølleparken. Han tror de heller vil vise betydningen av at Kvinesdal fremstår som den stille kommunen, og ikke risikerer å ødelegge med støy fra vindmøller. Han og Bergstrøm har lite til overs for at Agder Energi lokker grunneiere med en god slump penger for å få plassert møllene. Ifølge Bergstrøm er det snakk om at enkelte av de rundt 30 grunneierne kan få fra 50.000 kroner og oppover årlig.

— På folkemøtet håper vi å få representanter fra Fylkesmennene i Rogaland og Vest-Agder. Førstnevnte skal i så tilfelle fortelle om erfaringene de har med vindmøller. Vi skal også forsøke å få dratt i gang en paneldebatt, forklarer Rolf Bergstrøm. Han forventer at representanter fra Agder Energi også kommer, men de vil ikke få taletid fra podiet.

— Denne gang er det motstandernes synspunkter som føres fram, understreker Bergstrøm.