GRIMSTAD: — Det er helt forferdelig. Nå er det tredje gangen det brenner på denne skolen. Tidligere har vi hatt noen tilfeller hvor det er blitt satt fyr på et av inngangspartiene til skolen, sier Espen Svendsen, rektor ved Eide oppvekstsenter.

Bygningen er senter for barnehage og grunnskole med klassetrinn fra første til syvendeklasse.

Natt til tirsdag i forrige uke var det branntilløp ved skolens inngangsparti. Da var det bare en måned siden det var branntilløp på nøyaktig samme sted.

— Det har vært tilløp til brann oppetter veggen under taket ved inngangsdøren to ganger på akkurat samme plass i løpet av en måneds tid, sier Svendsen, til fvn.no.

Ikke store skader

Denne gangen tok det fyr i søppelrommet som er på den andre siden av skolebygget. Rommet er i samme bygg som oppvekstsenteret, og konsekvensene kunne blitt svært alvorlige dersom det ikke hadde blitt slukket tidlig.

— Det er veldig ille. Det kunne ha gått veldig galt, sier Svendsen, til fvn.no.

Takket være snarrådige naboer som var ute med pulverapparat ble det slukket tidlig. Rommet skal derfor ikke ha fått store materielle skader. Mandag vil teknisk etat vurdere skadene rommet ble påført.

Tre gutter tatt

Politiet opplyste først at de hadde anholdt og anmeldt tre unge gutter for forholdet.

— Guttene ble ikke anholdt grunnet deres lave alder, men foreldrene er varslet. De tre er to gutter på 17 år og en på 16 år, sier Asbjørn Enoksen, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til fvn.no.

De unge guttene flyktet heldigvis ikke fra stedet, men varslet selv brannvesenet da det gikk galt.

Politiet har foreløpig ikke noe grunnlag for å sette guttene i forbindelsene med de tidligere brannene på skolen.

— Vi vil naturligvis undersøke om det er en sammenheng, men det er ikke noe som linker det utifra det vi har. De har ikke sagt så forferdelig mye, annet enn at de lekte med raketter, det kom ut av kontroll og det tok fyr, sier leder for etterforskning ved Grimstad politistasjon, Leif Wilhelm Løvik, til fvn.no.

De tre vil bli kalt inn til avhør sammen med sine foreldre i løpet av tirsdag.

— Vi har tre personer her i alderen 15-17 år, som erkjenner å stå bak brannen. De skal ha satt fyr på en rakett som gikk under boden og satte fyr på noe papir som antennet søppelrommet, sa skadestedsleder på stedet, Kåre Jortveit i politiet, til fvn.no, klokken 20.50. Jortveit forteller at de har hatt et spesielt fokus på denne skolen, og er fornøyd med å ha funnet ut hvem som stod bak forholdet.

— Vi fikk meldingen om at det brenner i en søppelbod på Eide skole i Grimstad klokken 20.15, opplyste brannvakten overfor fvn.no klokken 20.30 søndag kveld .