KRISTIANSAND/ARENDAL: — Jeg kan bekrefte at vi har beordret etterforskning mot stefaren. Vi mistenker at han bevisst vitnet uriktig i retten, opplyser statsadvokat Jostein Johannessen, som også var aktor i drapssaken.

Les også: Vurderer å reise straffesak mot stefaren

Uskyldig og truet Rettssaken, som pågikk for snart én måned siden, tok en meget uventet vending da stefaren til 25-åringen ga sin vitneforklaring. I retten påstod den 35 år gamle mannen at stesønnen var uskyldig, og at det var hans ekssamboer som hadde drept 45-åringen.

Mannen trakk også ytterligere to kvinner inn i drapssaken, og mente disse hadde avgjørende opplysninger i saken.

De oppsiktsvekkende opplysningene førte til at det ble igangsatt mer etterforskning, og tre personer ble kalt inn til avhør mens saken pågikk i tingretten.

Disse tre møtte også i rettsalen dagen etter at stefaren hadde vitnet.

Til retten foklarte også 35-åringen at stesønnen var blitt truet. Men den drapstiltalte 25-åringen mente stefaren snakket usant.

- Helt feil - At jeg har blitt truet er helt feil. Episodene som min stefar beskriver, skjedde på helt andre tidspunkter. Dessuten synes jeg det er rart at han ikke har fortalt dette til politiet tidligere, sa tiltalte på spørsmål fra dommeren.

Etter at mannen hadde forklart seg i retten, snakket fvn.no med 35-åringen.

— Jeg er veldig lettet over å ha fått fortalt det. Jeg står for hvert ord jeg har sagt, sa stefaren.

Aktor Jostein Johannessen hadde imidlertid en annen oppfatning av opplysningene.

— Stefarens framstilling er ikke troverdig, for å si det mildt. Vedkommende lever i en fantasiverden hvor han ikke klarer å skille mellom eventyr og virkelighet, sa aktor Jostein Johannessen da rettsaken gikk i Aust-Agder tingrett.

Ikke avhørt 35-åringen har ennå ikke vært inn til avhør, men er blitt gjort oppmerksom på at politiet har startet etterforskning mot ham.

— Vi har opprettet en sak. Mer vil jeg ikke si på det nåværende tidspunkt. Mannen vil i nær framtid bli avhørt, sier påtalejurist ved Arendal politistasjon, Leif Aleksandersen, til fvn.no.

Dersom mannen blir dømt for falsk forklaring, kan han få en fengselsstraff på inntil to år.

Les også: Avviser å ha deltatt i drapet | Fortalte om stor kjærlighet til avdøde | Mener stesønnen ble truet til å tilstå | Hørte gråt drapsnatten | - Var redd han skulle drepe meg | Drapstiltalte: - Ble lettet da politiet kom på døra | Naboen slått ihjel - stuet vekk i soveromskottet