MANDAL: — Det ser ut for oss som at det er flere involverte, både oppimot innbruddene og ikke minst på distribusjonssiden. Tyvegodset ser ut til å ha tatt mange retninger, sier politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

I løpet av knappe to uker ble Expert i Mandal utsatt for fire innbrudd. Det siste forsøket mislykkes, mens de tre første gangene klarte tyvene å stikke av med pc'er, mp3-spillere, gps'er og mobiltelefoner.

Dette tyvegodset er ifølge politiet trolig spredd over alle hauger.

Les også: «Expert-tyver» slo til igjen

Politiet har på bakgrunn av flere avhør fremskaffet flere aktuelle adresser som man ønsker hjemmel til å ransake. Hvor mange er foreløpig uklart, men flere står på trappene.

— Det er nokså ullent. Mange av de navngitte personene har ikke den beste bostrukturen, sier Gabrielsen, som antyder at oppimot fire hus kan bli ransket i løpet av kort tid.

Har fokus på det lokale miljøet

  • Det kan se ut som at det i vesentlig grad er folk som har en lokal tilknytning, men vi er redd for at tyvegodset er spredd for mange vinder. Vi kan ikke være spesifikk på det, men det kan synes som om tyvegodset er spredd til flere interessenter som har fått ta del i tyvegodset. Det er spredd utover flere kommuner, sier Gabrielsen.

TOMME HYLLER: Medeier av Expert Mandal, Stein Bentsen, med butikkens tomme hyller etter innbruddene. Foto: Jarle R. Martinsen.

En mann i 20-årene fra Rogaland er tilbakeført til sin soningsplass på Jæren etter å blitt tatt på fersken med tyvegods i Mandal. Mannen innrømmet i politiavhør å ha tatt del i innbrudd nummer to mens han var ute på tjuvperm.

Mannen nekter imidlertid for å ha noe med det første innbruddet å gjøre.

Rammet av innbrudd for tredje gang

— Han er ikke avhørt på nytt, men det er ikke utenkelig at vi kaller ham inn til et nytt avhør.

Flere miljøer involvert

Så langt er seks-syv personer avhørt i forbindelse med innbruddene og tyvegodset.

- Er innbruddene etter deres syn godt organisert?

— Vi mangler flere tråder for å si at vi har en full oversikt, men det kan synes som om at det er mange mennesker i forskjellige miljøer som har vært delaktig eller involvert, svarer Gabrielsen.

Politiet forsøker nå å få en oversikt over hvor tyvegodset har tatt veien. Gabrielsen tror politiet skal få en vanskelig jobb med å spore opp tyvegodset, men håper å finne ut hvem som står bak innbruddsserien.

  • Vi skal nok slite med å finne tilbake brorparten av godset, men kanskje vi kan klare å spore opp nok til at vi kan påvise hvem som står bak. Det håper jeg vi skal klare.

To innbrudd på seks dager