KRISTIANSAND: — Denne har vært på utstilling på Søgne Gamle Prestegård, så den selges til redusert pris, sier Anne, med kjælenavnet «Strikkedilla« og viser fram en nydelig sid jakke i mange duse farger.

Kvinnene på verandaen hennes, enden av «catwalken», beundrer plagget og kommenterer. Fra stua snakkes det i høylydt begeistring. «Du verden så flink Anne er». «For noen spesielle plagg», «Hvor får hun ideene fra?».

Etter at hun ble pensjonist ga Anne Messel seg designen og strikkingen i vold og skaffet seg strikkemaskin. Ideene blomstrer. Hun strikker i silkelin, finull, chenille og hva de nå heter alle garntypene som det kan lages florlette plagg av, strikkeplagg som er så lette mot huden at de kjennes som kjærtegn. Anne strikker drakter, skjørt, gensere, sjal og luer. Hun lager matchende smykker også. Når hun har et lager, inviterer hun til strikkeparty hjemme.

— I fjor høst skulle jeg på seks ukers ferie til Italia. Da hadde jeg tre strikkeparties for å finansiere turen. Det gikk bra det, smiler hun.

— Hvor lang tid bruker du på et plagg? spør en av fruene i sofakroken der Anne «Strikedilla» skrider over catwalken.

— Det er så forskjellig. Faller strikketøyet i gulvet, tar det fem timer å ta det opp igjen, ler hun.

— Designet er veldig fint og passer alle aldre, men de yngste ville nok ha valgt andre farger. Veldig spennende plagg, sier Anne Lise Stensli.

Siste plagget som ble vist var en sort drakt med paljetter og duskehaler som ville vakt oppsikt hvor som helst.

— Den kan vi bruke i Las Vegas, ler damene med beundring i blikk og stemme. Klær, spesielle klær, er gøy. Rett og slett.