MANDAL: Rundt klokken 17.00 i ettermiddag vil et militært overvåkningsfly gjøre et siste forsøk på å lokalisere de fire danskene, som er savnet utenfor Mandalskysten. Gir ikke søket noe resultatet, vil letingen bli innstilt.

— Hvis det ikke dukker opp noen nye spor, så kommer vi til å innstille søket foreløpig, sier Bård Austad, operasjonsleder ved Agder politidistrikt. Politiet vil likevel være våkne etter funn.

— Men vi trenger nye momenter for å fortsette søket, forklarer han.

Hjelp fra publikum

Nå håper politiet på hjelp fra publikum.

— Hvis noen ser båten som mennene var ute i, må de melde i fra til oss, forteller Austad. Båten ble trolig observert av redningsskøyta bare noen timer etter at danskene forliste, men de klarte ikke å frakte den i land på grunn av kraftig sjø.

Det har vært mye vind og store bølger i området hvor danskene forliste. Politiet frykter derfor at de savnede kan ha drevet langt ut på havet.

Kan drive langt

— Vi har mange eksempler på at de kan drive langt. De kan drive til Trøndelag, eller de kan drive til Danmark. Havet og omkringaktuelle områder er gedigne. I tillegg kan de synke i vannet, for så å komme opp igjen etter en stund, forklarer operasjonslederen.

Han sier det ikke er lett å søke i det store havet.

- Det er nesten som å lete etter en nål i en høystakk, sier Austad. Han tror likevel at alle de savnede omsider vil bli funnet.

— Vår erfaring er at vi stort sett finner de som er savnet. Spørsmålet er bare hvor, og når, forteller han.

De fire savnede danskene er Henrik Hyrup Møller, Jakob Skovgaard Andersen, Nikolaj Munk Nielsen og Thomas Hermansen.

Søren Thuesen og Niels Højlund har reist tilbake til Århus i Danmark, der det planlegges en minnestund for de savnede kameratene.