KRISTIANSAND: — Min klient har forklart at det var en uoverensstemmelse ved Snadderkiosken, og at guttene løp. Han vet ikke hvordan Hovet havnet i elva. 19-åringen sier at han først oppdaget at en mannsperson, som vi vel må anta er den savnede 25-åringen, svømte i Otra. For ikke å provosere ytterligere trakk de seg tilbake og regnet med at mannen ville svømme til land igjen. Først tirsdag skjønte min klient sammenhengen, da han leste om den savnede 25-åringen på fvn.no, forklarer Stallemo.

Etter det fvn.no forstår meldte vitnet seg indirekte til politiet via sin advokat Svein Kjetil Stallemo onsdag formiddag, og fortalte at han er en av de tre som først havnet i en verbal konflikt med Asbjørn Hovet utenfor Snadderkiosken like over midnatt. Vitnet skal ha opplyst at han og to andre løp oppover Elvegata med Hovet, og at han skal ha sett at Hovet havnet i Otra.

— Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed om at et vitne vil komme til politiet for å la seg avhøre. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken i øyeblikket, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde til fvn.no.

Vitnet skal forklare seg for politiet torsdag formiddag.

Sist sett ved Snadderkiosken

Asbjørn Hovet ble sist sett få minutter over midnatt natt til søndag utenfor Snadderkiosken på Tangen. Her slutter også all telefonkontakt med den savnede 25-åringen.

Politiets kartlegging av Asbjørn Hovets bevegelser viser at han ringer til en kamerat to minutter over midnatt. De to avtaler å treffes ved Snadderkiosken. Fem minutter senere, altså klokken 00.07, ringer Hovet igjen til den samme kameraten.

Utskrift av basestasjonsaktiviteten fra Shellstasjonen i Elvegata viser at Hovet da befinner seg i Tangenområdet, hvor Snadderkiosken ligger.

Kameraten treffer ikke Hovet til avtalt sted. Klokken 00.24 ringer han igjen. Da fremstår 25-åringens telefon som fysisk avslått. Noen minutter senere ringer kameraten igjen, og nok en gang får han et automatisk svar om at telefonen ikke lenger er i drift.

For politiet er dette avgjørende informasjon. Dersom Hovet har falt i vannet, har det skjedd i tidsrommet mellom klokken 00.07 og fram til klokken 00.24 natt til søndag.

Fortsatt savnet

Denne uken har store letemannskaper fra blant annet Røde kors og Rovernes beredskap blitt satt inn i søket etter den savnede 25-åringen fra Tveit. 25-åringen er fortsatt savnet, men den organiserte letingen til lands og til sjøs er nå avsluttet. Familie og venner søker fortsatt langs Otra og andre steder på sjøen, i håp om å finne savnede.