MANDAL: — Vi satser på 45.000 besøkende sier pressesjefen hos arrangøren iMandal AS. De to siste årene har antall besøkende ligget på 45.000, og Eriksen mener festivalen nå har truffet den riktige størrelsen.

Festivalen som har blitt et begrep i Mandal startet med verdens lengste skalldyrbord. Etter hvert har det blitt satset mer og mer på sjømat servert i en rekke restauranttelt i Bryggegata. I år satses det mer på lokal mat, og det er flere restauranttelt enn tidligere.

— Det er åtte-ti telt som serverer deilig sjømat. Lukten av mat, atmosfæren og hele stemningen rundt vil gjøre dette til en herlig helg, smiler pressesjefen.

I tillegg til økt fokus på mat, er arrangørene storfornøyd med årets underholdning. I kveld entrer mandalsjenta Helene Bøksle scenen. I morgen kan du høre velkjente Rita Eriksen, og lørdag velkjente Postgirobygget.

Ellers på festivalen står VM i rekepilling på programmet. Freestyle-hopp i elva blir naturlig nok populært, sammen med tivoli, nattåpne butikker, flere konserter og barnas kokkeskole innen sunn hurtigmat.

ROAR GREIPSLAND