FARSUND: Natt til 25. juli i fjor satt den tiltalte mannen sammen med flere andre ved bord på utestedet Pakkhuset i Farsund. Plutselig reiste den tiltalte seg opp og tildelte en annen mann et slag over øyet. Resultatet ble opphold på legevakta og to sting for offeret.

Offeret og en annen person skal ha snakket negativt om broren til tiltalte, og det skal angivelig være motivet for slagene. En uke senere, natt til 3. august i fjor, var den nå 24 år gamle mannen tilbake på Pakkhuset.

Hentet kniv hos broren

Tiltalte havnet i krangel med en annen person og ble deretter bortvist fra utestedet. Han tok turen til sin bror og skal ifølge dommen fra Lister tingrett ha vært der en stund før han gikk til mannen han tidligere på natta hadde kranglet med. Han hadde da med seg en lang brødkniv.

Til personer hos tiltaltes bror skal tiltalte har forklart at han skulle "ta" mannen han oppsøkte.

Fant våpenlignende gjenstand

Flere personer klarte å overmanne 24-åringen slik at han ikke var væpnet med kniv. Tiltalte gav seg ikke og skal ha funnet en våpenlignende gjenstad, som lignet på en avsagd hagle. Gjenstanden ble rettet mot offeret.

En kvinne overlistet tiltalte og fikk lurt fra ham den våpenlignende gjenstanden. Han havnet deretter i slåsskamp med offeret, og resultatet ble at offeret ble dyttet gjennom et rekkverk og falt ned en trapp.

24-åringen er tidligere dømt for vold tidligere, blant annet for to alvorlige voldstilfeller i 2005. Straffen i Lister tingrett ble satt til fengsel i 60 dager, erstatning på 415 kroner og saksomkostninger på 5000 kroner til staten.