KRISTIANSAND: — Det kommer stadig nye anførsler som alle parter har rett til å uttale seg om, og derfor trekker dette ut i tid, sier lederen av gjenopptakelseskommisjonen, Janne Kristiansen til TV 2.

Det var i september i fjor at advokat Sigurd Klomsæt klaget saken til Viggo Kristiansen inn for gjennopptakelseskommisjonen. Klomsæt mener det ble gjort en rekke feil under behandlingen av Baneheia-saken, både fra dommerne, juryen, aktor, forsvareren og pressen. Klomsæt mener hans klient ble uskyldig dømt, og at Kristiansen er usatt for et justismord.

Dersom Baneheia-saken skulle bli gjennopptatt, varsler Klomsæt at han vil legge fram nye og avgjørende bevis. Klomsæt hevder blant annet at Kristiansens mobil ikke var i Baneheia på det aktuelle tidspunktet. Han hevder også at Kristiansens iq-test var feil, og at hans klient er mye smartere enn tidligere antatt.

Viggo Kristiansen ble sammen med Jan Helge Andersen dømt for drapet på to småjenter i Baneheia sommeren 2000. Kristiansen fikk 21 års forvaring, mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap. Andersen tilsto ugjerningen, og sa at Kristiansen var hovedmannen bak drapene.