SONGDALEN: — Familien er helt rystet over det som har skjedd, og frykter for livet hennes, opplyser en venn av familien som er familiens talsmann.

SAVNET: Den 16 år gamle jenta fra Songdalen er etterlyst i internettbaserte savnetregistre.

Det var natt til 16. juli i år at den 16 år gamle jenta bosatt i Songdalen forsvant fra en adresse i Lyngdal. Siden har ingen hørt fra henne.— Det var familien til jenta som meldte henne savnet ved lensmannskontroet i Søgne og Songdalen, opplyser lensmannsbetjent Lloyd Larsen til fvn.no.

Politiet har på bakgrunn av familiens henvendelse opprettet en savnetsak i sine registre, og har samtidig tatt kontakt med polske myndigheter.

— Politiet i Polen har også sendt ut en savnetmelding på jenta gjennom sine systemer. De er imidlertid nokså sikre på at hun oppholder seg i Norge. Vi har ennå ikke fått klarhet i hvorfor de mener dette, og undersøker disse opplysningene, opplyser Larsen.

Lensmannskontoret har også sjekket med tollvesenet om jenta er registrert med noe transportmiddel ut av Norge. Heller ikke dette har gitt noe svar.

— Familien ønsker å uttrykke stor takknemlighet overfor politiet og øvrige myndigheter som de mener gjør en god jobb i å finne datteren deres, sier familievennen.

SAVNET: Sandra Reszka (16) forsvant fra Lyngdal for omkring én måned siden. Politiet ønsker svært gjerne tips i saken. Foto: Privat

Politiet mener det ikke finnes grunnlag for å hevde at det har skjedd noe kriminelt, og tror at jenta har reist på eget initiativ.— Det er i alle fall sånn det ser ut nå, sier Larsen.

I tillegg til at politiet har sendt ut savnetmelding, er jenta registrert i et internasjonalt savnetregister.

Politiet ønsker svært gjerne tips i saken, og kan kontaktes på telefon 02800 .