Uansett om du kommer østfra eller vestfra, gjør du det nå på ny E18, som i dag endelig åpnet alle tunneler. Slikt gir grunn til tverrpolitisk glede.

Den andre gode grunnen til å besøke byen, er at du kan få med deg en frisk politisk debatt. Det er vi i Fædrelandsvennen som har fått alle Aust-Agders førstekandidater til å samle seg til mann— og kvinnejevning. Det skjer på Møglestu videregående klokken 19. Den ene grunnen til å la være å møte frem, er at du kan få med deg diskusjonen på en dataskjerm nær deg. Vi overfører nemlig debatten som tv-sending, direkte på vårt nettsted fvn.no.

TV-debatter på direkten, med lokale deltakere, er det ikke mange av i valgkampen. Det forteller mye om hvordan medieverden har utviklet seg de siste 10 årene, at det er vi, og ikke NRK, som tar løftet.

Nå møter du kandidatene ikke bare innenfor rammene av tradisjonelle medier og formater. Du treffer dem på blogger, på twitter, facebook og youtube. Og med noen tastetrykk kan du gi øyeblikkelig respons. Det har ført til en demokratisering av det offentlige rom, hvor meninger utveksles. Flere slipper til. Mangfoldet blir større. Samtidig opplever mange et sterkt behov for at noen sorterer og pakker informasjonen for dem. Der spiller papiravisen fortsatt en viktig rolle.

Men for et mediehus med langsiktige planer om fortsatt eksistens, er det viktig å være til stede der hvor store brukergrupper flytter. Derfor vil vi tilby deg mer enn å følge kveldens debatt som passiv tilskuer på nett. Underveis vil du – samtidig som du følger debatten i tv-spilleren vår – kunne lese mine løpende kommentarer.

Du vil også kunne sende dine spørsmål, kommentarer og synspunkter direkte til meg. Underveis legger jeg dem ut på nettet, og noen av spørsmålene vil bli stilt videre til debattantene. Etterpå kan du fortsette diskusjonen om hvilke kandidater som gjorde den beste figuren, og hva du tror utfallet av valget blir.

Forandringen er stor fra da valgdebatt på tv ble styrt av alvorlige og dresskledde menn med stoppeklokke. Endringen har ikke vært til det verre.