KRISTIANSAND: Det opplyser ordfører Jan Oddvar Skisland. Al Gore kommer for å holde foredrag om miljøvern og klimaendringer.

Det er forretningsmennene Terje Marcussen og Rune Iversen, som står bak invitasjonen

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) håper inderlig planene lykkes, fordi det vil sette Kristiansand på kartet på en unik måte, og fordi Al Gores foredrag om miljøvern og klimautfordringer er usedvanlig spennende.

Utover dette henviser Skisland til Color Line-direktør Terje Marcussen og eiendomsutvikler Rune Iversen.

De er duoen bak planene om å få en av verdens mest innflytelsesrike politikere til å holde foredrag Kristiansand. Iversen og Marcussen stiftet for få uker siden firmaet Temaforedrag AS, et selskap som skal jobbe med å skape store foredragsevenementer rundt om i landet.

Fædrelandsvennen er kjent med at Iversen og Marcussen mandag sendte mail til Gores stab om et endelig svar, og at dette etter planen skulle komme innen klokken 12.00 norsk tid i dag.

— Jeg sier ingenting. Fædrelandsvennen kan ødelegge alt hvis dere skriver nå. Jeg sier ingenting, sa Terje Marcussen, på telefon fra forretningsreise i Brasil mandag kveld.

— Men dette er jo en nyhet som folk vil vite om?

— Ja, og den kan dere heller vente med, ellers får dere aldri mer informasjon fra meg, svarte Marcussen.

Marcussen og Iversen er kjente forretningsfolk i Kristiansand, og vil drive med foredragsarrangementene på si.

Den opprinnelige drømmen var å få Bill Clinton til Kristiansand, men han skal ha blitt for dyr. Etter det Fædrelandsvennen vet, arbeider kristiansandsduoen nå med å få Clinton til Bergen på et eller annet tidspunkt senere i år.

PRESIDENTKANDIDAT?

Al Gore holder amerikanerne i spenning om dagen, fordi han ikke svarer på om han vil stille som Demokratenes presidentkandidat på nytt. Han tapte som kjent mot George W. Bush etter et dramatisk valg i 2001. Etterpå har han fokusert betydelig på miljøvern, og han har reist verden rundt med sin dokumentarfilm om klimautfordringene. Det er hans klimaforedrag som eventuelt skal holdes i Kristiansand.