KRISTIANSAND: — Målsetningen med konferansen er å sette fokus på verden utenfor Norge men også Norges rolle i denne verden, sier Harald Haraldsen.

En rekke profilerte personligheter både fra næringslivet og politikken vil delta på konferansen. Blant dem er adm. dir i NHO Finn Bergesen, adm. dir i Norske Skog Christian Rynning-Tønnesen, leder i Fellesforbundet Kjell Bjørndalen og direktør i Norsk Industri Svein Sundsbø. Grete Faremo og John G. Bernander vil også delta på konferansen.

Samarbeid

Konferansen er et utvidet samarbeid mellom NHO Agder og høyskolene BI og HIA. Høyskolen i Agder har tidligere år arrangert Sørlandskonferanse men denne vil i år bli lagt ned til fordel for morgendagens Globaliseringskonferanse på Kjevik.

– Det er veldig stor interesse rundt denne konferansen og vi regner med at rundt 750 personer vil ta turen til flyhangaren i morgen. Blant dem er ca 150 politikere. I tillegg kommer folk fra næringslivet, byråkrater, skolefolk og studenter fra både HIA og BI, sier Harald Haraldsen til FVN.NO