KRISTIANSAND: Pengesvindelen anses som grov på grunn av de store beløpene Mannen skal ifølge tiltalen gjentatte ganger ha gitt falske opplysninger til både Aetat og Trygdekontoret for å få utbetalt mer penger enn han hadde krav på.

Ifølge tiltalens første post, har 47-åringen i perioden mai 2002 til mai 2003 ha mottat til sammen 310.000 kroner i sykepenger fra Aetat etter å ha oppgitt feilaktig brutto-lønn.

Førte uriktig regnskap

Han forledet også ansatte i Aetat til å utbetale han 82.665 kroner i arbeidsledighetstrygd fra august 2003 til desember 2003. Også denne gangen oppga mannen feil brutto-lønn for å få utbetalt trygden.

I tillegg står mannen tiltalt for nok et tilfelle av trygdesvindel, samt å ha tatt ut og brukt store beløper fra sine bankkontoer som var i ferd med å bli sperret. 47-åringen har også unnlatt å føre korrekte regnskap for sine private foretak, samt å unnlate å gjennomføre forskuddstrekk i utbetalinger til en ansatt i sitt selskap.

Kan få erstatningskrav

Mannen har også overført til sammen 271.000 kroner fra sin konto tl andres kontoer mens en tvangsmessig inndrivelse av fordring pågikk overfor han.

Det vil nå bli lagt ned påstand om inndraging av pengene han har mottat, samt erstatningskrav overfor Aetat og Trygdekontoret mot mannen.