KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen skrev tirsdag om at velforeningen siden nyttår har kartlagt omfattende sexaktivitet blant homser i området ved stranden.

– Denne type virksomhet bør de flytte innendørs. Det var ikke dette som var meningen da dette ble en naturiststrand, sier fungerende gruppeleder Inger Skeie Hansen fra Høyre.

Hun satt selv i byutviklingsstyret som lokaliserte fristranden til Søm for ti års tid siden, til fordel for Odderøya.

– Vi kan ikke ha det sånn. Enten det er heterofile eller homofile så skal man ikke drive med sex i det offentlige rom. Folk må besinne seg og vise anstendighet, sier Dag Vige, gruppeleder for Venstre.

Også han var med og fattet fristrandvedtaket. Nå vil de se om beskjæring av vegetasjon har effekt, men i ytterste konsekvens etterkomme naboenes krav om å ta stranden tilbake.

– Jeg synes byen må ha en naturiststrand, men hvis ikke andre tiltak hjelper, må vi vurdere om dette er et egnet sted, sier Vige.

– De som disponerer stranden (naturistforeningen) må ta en runde og sørge for at denne type virksomhet ikke foregår der, mener Skeie Hansen. De to politikerveteranene sitter i dag i formannskapet.