FOTBALLFevik— Prestasjonen var bra av oss i dag. Fortsetter vi slik vil vi plukke mange poeng, men vi burde ha vunnet denne kampen, sa Amazon-trener Tor Martin Hegrenes etter serieåpningen lørdag.For det var Amazon som hadde det meste av spillet og skapte de største sjansene mot Ørn. De måtte imidlertid vente til det 34. minutt før de skapte sin første skikkelige målsjanse. Den var til gjengjeld stor. Hjemvendte Maureen Mmadu fyrte løs fra distanse, og det var med nød og neppe at Ørn-målvakt Runa Barli fikk slått ballen over tverrliggeren. SLØSTE.

Amazon kom på banen i en enda bedre utgave etter pause, og fikk betalt allerede etter fire minutter. Cecilie Liane slo en presis corner fra venstre på hodet til Tiina Salminen, som enkelt kunne sette inn 1-0. Therese Iversen burde lagt på til 2-0 kvarteret senere. Hun fikk et hav av tid til å sikte seg inn etter forarbeid av Una Nwajei, men Ørn-målvakten reagerte lynraskt og reddet skuddet fra ti meter.- Vi hadde sjanser nok til å legge på til både 2-0 og 3-0, mener trener Hegrenes.Ørns utligning kom 18 minutter før slutt. En noe passiv Lisbeth Hausland i Amazon-buret lot et høyt innlegg passere, og ballen havnet hos Oda Fugelsnes som kunne løpe inn 1-1.Til tross for at to poeng glapp, var Hegrenes svært godt fornøyd med sin første offisielle kamp som Amazon-trener.- Det er alfa og omega å få en slik god prestasjon i serieåpningen. Selv om roen i forhold til tabellposisjon og slikt ville vært mye større med tre poeng, understreker Hegrenes. de RUTINERTE Sto fram.

Amazon-treneren kunne også glede seg over at de rutinerte spillerne virkelig sto fram mot Ørn. Maureen Mmadu var lagets store kreative drivkraft. Una Nwajei viste at hun i år vil være en trussel for ethvert toppserieforsvar, og stopperparet med kaptein Dagny Knutsson og finske Tiina Salmen var bunnsolid.- Det er klart at disse spillerne blir helt avgjørende i årets sesong med et så urutinert lag, mener Hegrenes.Tekst: Espen Sletvoldespen.sletvold@fvn.no - 38 11 30 00