LYNGDAL KVAVIK— Brannen er utvilsomt påsatt. Jeg forstår bare ikke hvorfor eller hvordan noen kan gjøre noe slikt, sier den 32 år gamle palestineren.Etter en søvnløs natt møtte Laith Osama Mahros i går Fædrelandsvennen.- Vi seks som bor i huset er alle gode venner, og ingen av oss har noen fiender som skulle ha grunn til å ville oss noe vondt. Det er skremmende å tenke på at ilden fort kunne spredt seg til huset der vi oppholdt oss. Det stod tross alt en bil med full bensinstank i garasjen, sier Laith Osama Mahros. 32-åringen ble like etter midnatt vekket av en av de andre som bor i hybelhuset. Da han kom ut, veltet røyken ut av garasjen. Det brant både i bildekk og et vedlager. - For å hindre at bilen tok fyr, måtte vi knuse vinduet i bilen og skyve den ut, forteller Mahros. Etterlyser vitner.

Politiet undersøkte i går den utbrente garasjen. Krimteknikker Bernt Mushom sier det er utelukket at brannen kan ha startet i bilen, som heller ikke hadde vært i bruk på flere dager. Det er heller ingen elektriske installasjoner eller kontakter i garasjen som brannen kan ha startet i. Lensmann Anne Margrethe Ruud sier at de ikke kan utelukke at det går en brannstifter løs, men at brannen teoretisk også kan skyldes selvantenning eller sigarettrøyking i garasjen. - Vi ber personer som har vært i nærheten av Monoddveien på Kvavik rundt midnatt søndag kveld melde seg, sier hun. Hærverk.

For åtte måneder siden ble den forrige bilen til Laith Osama Mahros fullstendig ramponert, da den stod parkert utenfor samme garasje som natt til i går brant delvis ned. Palestineren vet ikke, men frykter det kan være en sammenheng mellom hærverket den gang og brannen.Lyngdal har i dag nesten 200 flyktninger fordelt på to mottak. Torrey Nørsett er daglig leder av Tokla AS, som eier begge mottakene i Lyngdal. Han sier at flere av asylsøkerne opplever brannen som skremmende. - Jeg er ikke kjent med at det den senere tid skal ha vært konflikter mellom asylsøkere og utenforstående. Vi får bare håpe på en rask oppklaring, sier han.Tekst: Torbjørn Witzøetorbjorn.witzoe@fvn.no - 908 70 718