LYNGDAL: – Jeg håper politikerne tenker seg godt om før de eventuelt åpner opp for ølsalg i dagligvarebutikkene. Personlig er jeg stolt av å bo i en kommune som ennå har noen alkoholfrie soner, sier 35-åringen som i november på eget initiativ begynte å samle underskrifter.

Ruth Hoveland forteller at flere har ringt henne for å få vite hvor de kunne få gitt sin støtte, og enkelte ble også med henne og samlet underskrifter.

35-åringen er ikke selv politisk aktiv, men legger ikke skjul på at det var Høyre og Fremskrittspartiets gode valg i fjor høst som er grunne til at hun frykter at det skal bli flertall for ølsalg i butikkhyllene.

Ordfører Ingunn Foss (H), som i forkant av morgendagens kommunestyremøte får overrakt underskriftslistene, mener tiden er inne for å få øl i butikkhyllene.

Det er ventet at alle dagligvareforretningene i Lyngdal i vår vil søke om å få ølsalg i forbindelse med at bevillingen til det kommunale ølutsalget går ut 30. juni i år.

– Det blir noe underlig at vi skal ha kommunalt ølutsalg, når det er bestemt at Lyngdal får vinmonopol 8. mai, mener ordføreren.