Se helikoptervideo av Ikea i vindet over og video av hvor langt byggeprosessen har kommet i vinduet nederst!

SE BILDESERIE AV HVORDAN IKEA BLIR HER!

LILLESAND: Byggingen av Ikea i Sørlandsparken er godt i gang og skal stå klart til høsten.

Det massive bygget på 34 500 kvadratmeter vil bli det nest største varehuset til Ikea i Norge.

— Det kommer til å bli blant de største og mest moderne varehusene vi har, det vil bli det eneste varehuset i Norge som kan tilby hele sortimentet i tillegg til alle de nyeste løsningene til Ikea, forteller en spent varehussjef for Ikea Sørlandsparken, Solrun Hitland til fvn.no.

Overveldende respons

Åpningsdato er fortsatt ikke spikret, men ifølge varehus-sjefen så er alt i rute og i løpet av høsten så skal bygget være åpningsklart.

— Vi merker at folk ønsker oss velkommen og vi er overveldet av den responsen som vi har fått allerede, fortsetter Hitland.

Ikea forventer at mellom 1,5 og 2 millioner sørlendinger skal besøke dem årlig i Sørlandsparken. – Det skal være lett å komme seg både inn og ut av butikken med bil, og folk skal ikke slite med å få en parkeringsplass, forteller hun og utdyper at det er planlagt firefelts vei fra E18 og helt inn til butikken i tillegg til at hele førsteetasjen i det 34 500 kvadratmeter store bygget skal brukes til parkeringsplasser.

Konkurrentene

Når Ikea åpner så er det nok mange av konkurrentene som frykter at de vil ta deres kunder men det tror ikke Ikea vil skje

— De erfaringene som vi har fra når vi åpnet i Trondheim, så viste det seg at når Ikea kom, så gav det ringvirkninger og oppsving også for konkurrentene, beroliger hun.

Lederteamet på elleve personer skal allerede være klare og nå jobber Hitland med å finne de 21 mellomlederne til varehuset.

— Vi fikk over 700 søkere, og synes det er helt fantastisk, sier varehussjefen som skal bruke de neste 5 ukene til å intervjue de aktuelle søkerne før masserekrutteringen av ansatte starter rundt påske.

SE BILDESERIE AV HVORDAN IKEA BLIR HER!