SØGNE: Det var klokken 21.27 at politiet fikk inn melding ranet.

— Det er en bonde som har fått to østeuropeere på døra. De har truet ham til å åpne safen og har tatt med alt av verdisaker som lå i, forteller operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

De to østeuropeeiske mennene, som ifølge bonden snakket en blanding av polsk og norsk, var bevæpnet med pistol og kniv. Etter å ha tømt safen for det som skal være et mindre pengebeløp og gullsmykker som skal være verdt flere titall tusen forlot de stedet med retning mot Kristiansand. Dekkene på bilen til bonden hadde de to østeuropeerne punktert, slik at han ikke kunne følge etter dem.

— Vi satt naturlig nok en del ressurser på dette i går kveld og i natt. Vi har vært ute med både hundepatrulje og teknikere. Teknikeren har vært på stedet og samlet de sporene som eventuelt er der, sier Osaland.

Bonden har beskrevet de to mennene til å være cirka 180 cm høye, de gikk i mørke klær og hadde sværtet ansiktet. I tillegg snakket de altså en blanding av polsk og norsk. Politiet er svært interessert i få kontakt med personer som kan ha sett noe som kan ha tilknytning til saken.

— Hvis publikum har sett noe, så må de si i fra til politiet, er oppfordringen fra operasjonsleder Osaland.

Lensmannskontoret i Søgne vil etterforske saken videre. Politiet ser svært alvorlig på saken.

— Fremgangsmåten er veldig grov. Vi må ta det alvorlig, noe vi også gjør. Vi brukte ganske mye ressurser i natt og i går kveld, men det er ikke alltid vi har hellet med oss, fastslår Osaland.