LYNGDAL / FLEKKEFJORD: Totalt er fire personer siktet for ranene av Pit Stop på Kvinesheia, Snadderkiosken i Vanse, og ranet av en bussjåfør hos Sørlandsruta.

En 21-åring har vært varetektsfengslet siden før jul, og må nå sitte fire nye uker i varetekt. Ytterligere en person sitter også varetektsfengslet siktet for ranene.

– Etterforskningen begynner å nærme seg slutten. Vi håper at vi skal klare å avslutte de viktigste delene neste uke, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon, til fvn.no.

21-åringen, som nylig ble dømt for storbrannen i Meierigården i Lyngdal, er siktet for alle tre ranene. Grytten ønsker ikke å gå i detalj om hvilken rolle mannen har i de forskjellige saker, men forteller at det både er snakk om siktelse for ran og medvirkning til ran.

I løpet av et par uker skal saken etter planen være ferdig etterforsket hos politiet, og oversendes da til Agder statsadvokatembete for påtalemessig vurdering.

Over 20 personer ble pågrepet i forbindelse med en storstilt aksjon i slutten av november. Grytten bekrefter overfor fvn.no at målet med aksjonen å komme til bunns i ranene. Flere personer skal være siktet for forskjellige forhold i tillegg til dem som er tiltalt for ran.