— Jeg har stor sans for at skolen griper fatt i dette. Det er en ny hverdag for skolene nå. Det var først for fire-fem år siden at skolene begynte å kjøpe pc-er til alle elever. Så det er høyst nødvendig å finne ut hvilket forhold vi skal ha til dette, sier Hauge, som ikke var klar over ordningen før fvn.no ringte.

Han påpeker at skolene har full anledning til å iverksette tiltak som kan gi bedre læringsmiljø. Nå gleder han seg til evalueringen av ordningen.

— Jeg synes det KKG gjør er så interessant at jeg har lyst til å legge frem resultatet av evalueringen for de øvrige rektorene, sier Arly Hauge.

Det er enkelte andre skoler i Agder som har hatt lignende tiltak som KKG, og flere har vurdert det.

Stein Kristiansen, utdanningssjef i Aust-Agder fylkeskommune, opplyser at fylkeskommunen har ikke innført generell stenging av internett for elever, men at man har dette til vurdering på sikt.

— Facebook i seg selv er ikke problemet, men åpne tilganger til alle nettsider i undervisningssituasjoner kan være et problem. Dette har med konsentrasjon og så videre å gjøre. Fra et pedagogisk synspunkt er det nok mange som skulle ha foretrukket at elevene ikke hadde disse tilgangene i selve undervisningssituasjonen, skriver han i en e-post til fvn.no.

Han vil ikke uttale seg om hva han selv synes om tiltaket ved KKG.