KRISTIANSAND: 39-åringen er i Kristiansand tingrett dømt til en to år lang fengselsstraff og må betale tilbake 35.000 kroner som han skal ha tjent på narkotikasalg, samt 15.000 kroner som retten mener er utbytte av straffbare handlinger.

I januar i år skaffet han 900 gram metamfetamin og 500 gram hasjis i Oslo. I januar og februar solgte han ved flere anledninger narkotikaen i Kristiansand.

Mannen tilstod uforbeholdent i Kristiansand tingrett. Han har også tilstått forhold utover det han var tiltalt for, noe som ble vektlagt i formildende retning. Uten tilståelsen måtte 39-åringen ha sonet opp mot tre år i fengsel.

Politiet har i saken foretatt ransakelse og gjort beslag. Det ble funnet 15.000 kroner i et skap på kjøkkenet der mannen også oppbevarte penger han hadde tjent på narkotikasalget. Mannen har gitt flere forklaringer på hvor disse pengene kommer fra, men retten mener det er sannsynlig at pengene er ulovlig ervervet.

I tillegg til narkotikaervervelse og –salg er kristiansanderen dømt for heleri av tre stjålne pc-er, et videokamera og en Ipod, samt for å ha båret kniv uten aktverdig formål.

Mannen er de siste 20 årene straffedømt ni ganger, stort sett for narkotikalovbrudd, og er bøtelagt en rekke ganger for narkotika— og vinningskriminalitet.