KRISTIANSAND: Den vel 20 år gamle søgnemannen mener at han gav den ene av de to tiltalte kristiansanderne 25.000 kroner som skulle gå til kjøp av et hasjparti. Pengene forsvant. Ifølge mannen fra Søgne startet de to tiltalte og jevngamle kristiansanderne en kamp for å presse mannen for penger. Søgnemannen føyde seg, og betalte.

De to tiltalte på 20 år erkjente i går delvis straffskyld for å ha truet søgnemannen i et skogsholt langs Langenesveien i juli i fjor. Der ble mannen skutt mot kneet med en luftpistol med løsskudd.

De to tiltalte mener på sin side at de har levert 26.000 kroner til mannen fra Søgne for at han skulle kjøpe aksjer for pengene. Søgnemannen sier at det skulle kjøpes 300 gram hasj.

Påstand står altså mot påstand. De to tiltalte sier at fornærmede ikke har betalt tilbake penger, mens fornærmede sier at han er blitt presset for å betale ytterligere mange tusen til de tiltalte selv etter at den ene stakk av med pengene som skulle finansiere hasjkjøpet. Aktors sterkeste argument mot at den fornærmede har rett er at han har utsatt seg for straffeforfølgning ved å fortelle at det var narkotika og ikke aksjer som etter hvert utløste trusler, pengekrav, skyting og kidnapping.

Politiadvokat Folke Åmlid ba retten dømme de to til syv måneders ubetinget fengsel. Forsvarerne anbefalte samfunnsstraff og at klientene ble ansett på mildeste måte.