KRISTIANSAND: Onsdag 19. november i fjor foretok Utrykningspolitiet en stasjonær hastighetskontroll med lasermåler på E 18 ved Timenes i Kristiansand. En politibetjent stod parkert ved veien i sin sivile tjenestebil da 20-åringen kom kjørende.

I retten forklarte betjenten at han ble oppmerksom på at bilen som 20-åringen kjørte holdt høyere hastighet enn de øvrige trafikantene. Han ønsket derfor å stoppe mannen, og kjørte etter ham. Han forklarte at han måtte gi ”bånn gass” for å kunne holde følge med mannen. Bilen til politibetjenten var utstyrt med et apparat, Tripp-Track, som brukes for måling av gjennomsnittsfart. En målingen med dette apparatet viste at 20-åringen hadde kjørt med en gjennomsnittsfart på 121 kilometer i timen over en strekning på 1355 meter. Strekningen ble tilbakelagt på 40,06 sekunder.

Politibetjenten fikk først stoppet mannen etter at han hadde bremset opp og kjørt av E 18. Mannen erkjente da forholdet, og samtykket til beslag av førekort. Dette trakk imidlertid mannen tilbake ved en senere anledning.

20-åringen har i retten forklart at han så på speedometeret idet han kjørte opp bakken hvor det ble foretatt måling av hans hastighet, og at speedometeret da viste at han hadde en hastighet på mellom 110 og 115 kilometer i timen.

Retten mente derimot at målingen til politibetjenten var korrekt utført, og fant det bevist at 20-åringen hadde holdt en hastighet på 121 kilometer i timen.

Mannen ble dømt til å betale en bot på 10.500 kroner, og tap av førerkortet i fem måneder.