FLEKKEFJORD: Totalt ble det 27. april i fjor stjålet 1000 kilo dynamitt fra en betongbunkers på Fosselandsheia i Kvinesdal.

Les: Dynamitt-lager tømt

Tyvene klippet først hull i nettinggjerdet rundt lageret, før flere låser på de solide ståldørene ble brutt opp. Politiet antok at tyvene må ha hatt et større kjøretøy eller kjørt vekk dynamitten i flere omganger.

I løpet av en drøy uke etter tyveriet ble i alt fem flekkefjæringer i alderen 18-21 år pågrepet og siktet for forholdet.

I slutten av november i fjor ble en av disse, en 20-åring, dømt til seks måneders ubetinget fengsel for tyveriet. I retten kom det frem at han og fire kamerater hadde brutt seg inn i bunkersen natt til 28. april, og at de fikk med seg 1000 kilo dynamitt, 900 fenghetter og 96 meter lunte.

Les: Stjal ett tonn dynamitt

Nå er også en 18-åring funnet skyldig i å være med på selve innbruddet. Han ble i Lister tingrett også funnet skyldig i tyveriet av rundt halvparten av sprengstoffet.

18-åringen forklarte i retten at planen var å bruke dynamitten for å lage store smell, og at de ikke hadde til hensikt å ødelegge noe. Det meste av sprengstoffet er senere kommet til rette.

18-åringen hadde en tidligere betinget dom på rullebladet, som Lister tingrett inkluderte i den nye straffen.