KRISTIANSAND: Skisland skal blant annet møte ordføreren i Texas og diskutere samarbeid innenfor områdene utdanning, musikk og miljø. Han skal også skrive under en intensjonsavtale om å bli vennskapsby med Austin.

Selv om Austin har 600.000 innbyggere og Kristiansand bare har 80.000, tror ikke Skisland det vil være noen hindring for å skape et godt samarbeid.

Kompetanse

— Vi synes det er hyggelig i at de er interessert i et tettere samarbeid med Kristiansand. Dette handler om å utveksle kompetanse. Vi ligger foran dem på noen områder og de ligger selvfølgelig foran oss på mange områder, sier ordføereren til NRK Sørlandet.

Han vektlegger også nyttigheten av et vennskapsby-samarbeid og sier det lenge har vært snakk om å opprette en slik forbindelse i USA. Fra før har Kristiansand kommune flere vennskapsbyer i Europa.

Ikke pengesluk

Skisland avviser også at den nye forbindelsen med storbyen Austin vil bli et pengesluk for kommunen.

— Vi har har strammet opp måten vi bruker penger på. Jeg er ikke i tvil om at det er glimrende for Kristiansand og knytte tettere bånd til en by som Austin. De har mye og bidra med og har blant annet et stort universitetsmiljø som har kompetanse som er nyttig for oss, sier han til NRK.