TVEDESTRAND: Skjærgårds Music & Mission solgte 15.000 dagsbilletter i år, men fikk kun 35.000 kroner i støtte. Til sammenligning fikk Risør kammermusikkfestival, som solgte kun rundt 7000 billetter, hele 400.000 kroner i støtte fra Aust-Agder fylke.

Diskrimineres Det får festivalsjef, Jarle Storebø, til å reagere. Han mener det kan synes som om festivaler med kristen profil blir nedprioritert.

— Det sies i alle fall ikke, men jeg synes det er merkelig at andre får store summer i offentlig støtte og ikke Skjærgårds. Vi søkte for eksempel Helse- og Sosialdepartementet om støtte siden vi har en rusfri festival, men også de sa nei, sier Jarle Storebø til KPK.

Storebø registrerer hvert år at andre festivaler landet over får mye støtte. En del av dette er støtte fra mer halvoffisielle instanser, som støtter en festival fordi det gir økt aktivitet og inntekter i lokalmiljøet.

Men Storebø synes det er vanskelig å finne fornuftige forklaringer på at andre får så mye mer støtte.

Smuler Fra Kulturrådet fikk Skjærgårds Music & Mission 125.000 kroner, tidligere har de fått 300.000. Fra Tvedestrand kommune 18.000 kroner pluss betydelige verdier i varer og tjenester. Helse- og sosialdepartementet gav null i støtte, selv om det var en ungdomsfestival i rusfritt miljø.

Aust-Agder fylke gav 35.000 kroner. Hove-festivalen derimot fikk en halv million, kammermusikkfestivalen i Risør 400.000 kroner, og trebåtfestivalen samme sted fikk 100.000 kroner. Altså klart minst til den kristelige ungdomsfestivalen, bare én tredjepart av det de som er glad i trebåter fikk.

Fylkeskultursjef Per Norstrøm i Aust-Agder fylkeskommune forklarer den skjeve fordelingen med at det er mer enn billettsalg som avgjør hvor mye støtte en festival får.

— Blant annet festivalenes regionale, nasjonale og internasjonale betydning. Og ikke minst omfanget av festivalene. Hove-festivalen hadde vel et budsjett på omkring 50 millioner kroner, sier Nordstrøm.