LILLESAND: – Vi var på vei tilbake fra en totimers rotur. Da vi kom over Bliksfjorden, var vi ekstra oppmerksomme siden det var så mange båter ute, forklarer Kaare Albert.

Da han så seg om så han en rekke båter kjøre mot dem. Da den første viket unna, rodde han og Ellen Grethe videre i troen på at nestemann skulle gjøre det samme.

Plutselig så de skroget over seg.

«Hopp!»

– Først ropte vi for å få førerens oppmerksomhet. Men han verken hørte eller så oss. Da var det bare en ting å gjøre, tenkte jeg, og ropte «hopp!», forklarer Kaare.

Se video her Han klarte å hoppe på sjøen. Ellen Grethe kom seg ikke opp i tide. Og så smalt det. Like ved der Kaare satt sekunder tidligere.

– Plutselig så jeg skroget over hodet. Da ble jeg helt lamslått. Etter det husker jeg ikke hva som skjedde, forteller Ellen Grethe, som fikk blåmerker og blødning i ansiktet – enten fra sammenstøtet med båten, eller etter å ha blitt slengt inn i skroget på sin egen båt.

Kaare var redd for at Ellen Grethe hadde fått store skader av kollisjonen. Ellen Grethe var redd for at Kaares svake hjerte ikke skulle klare sjokket. Heldigvis kom familien og flere andre til i båter for å hjelpe dem på land.

Fulgte ikke med

Da båtføreren forsto hva som hadde skjedd, ble han værende til politiet kom.

– Det var ikke det at han hadde for stor båt eller for stor fart. Han fulgte rett og slett ikke med på trafikken. Men han var sitt ansvar bevisst, og prøvde ikke å komme seg unna, forteller Kaare.

Ved godt mot

Nå er det spreke ekteparet, som tar seg totimers roturer flere ganger i uken, ved godt mot. Da vi besøkte dem i går kveld, var de allerede ute for å prøve årene igjen.

– Vi har stor glede av roingen, og har bestemt at dette ikke skal ødelegge for det. I morgen skal vi ut og ro i bunad til olsokfeiring, sier Ellen Grethe bestemt.

– Men jeg kommer nok til å snu meg en ekstra gang fra nå av, legger Kaare til.