LYNGDAL: – Det er fryktelig ubehagelig, og de ansatte er mer eller mindre i sjokk. Det er ekkelt å tenke på at dette kan skje når som helst, sier Mona Ballestad, daglig leder ved Pitstop.

Det var rundt klokken 23.00 lørdag kveld at politiet fikk melding om væpnet ran på kafeteriaen som ligger like ved bomringen på Hangeland.

– To ansatte ble overrasket av to maskerte personer bevæpnet med håndvåpen. De ble bundet på bakrommet og ranerne fikk med seg et mindre beløp. Etter 20-25 minutter kom de ansatte seg løs på egen hånd, og fikk varslet politiet, opplyser Steinar Mydland, politiførstebetjent ved Lyngdal lensmannskontor.

Han forteller at det var en skremmende opplevelse for dem som var på jobb, og at de derfor har gitt vag beskrivelse av gjerningsmennene.

Politiet ønsker å komme i kontakt med mulige vitner som var i nærheten mellom klokken 22.00 og 23.00 lørdag kveld. Søndag kveld var politiet spesielt interesserte i to unge menn som var innom kafeterian mellom klokken 21.30 og 22.00. De to dro avgårde i en rødaktig bil, og politiet ville gjerne vite om de kunne ha sett noe.

— Etter oppslag i media har de to unge mennen meldt seg. Jeg vil presisere at vi mistenker dem ikke for noe, men vi venter nå på å få vite om de kan ha sett noe spesielt, sier Steinar Mydland.

Foto: Tore-André Baardsen