KRISTIANSAND: Atle Hamre er koblet til et møte med sjeftorpedoen i Sandefjord dagen før Trond Willy Wilhelmsen ble presset for penger. Hans mobil slo inn på en basestasjon i Sandefjord sentrum. Et vitne med spesialkunnskap om kommunikasjonsteknologi antydet i retten i går at Hamre kan ha vært hjemme på det aktuelle tidspunkt. Vitnet mente det kan være reflekssignaler fra et fly som knyttet Hamres telefon til en basestasjon i sentrum i stedet for den han normalt logger seg på ved mobilbruken hjemmefra.

Les også: Hamre beskyldt for svindel

Samtidig fikk Hamres forsvarere mer argumentasjon da sjefstorpedoen i går for første gang innrømmet at han ved hjelp av sin daværende samboer hadde lastet ned fra internet og skrevet kontrakten som ble brukt da Wilhelmsen ble presset for penger. Tidligere har den 34 år gamle torpedoen sagt at kontrakten kom fra Hamre. Innrømmelsen i retten i går gir Hamres forsvarere argumenter om en torpdeo som ikke er troverdig. Selv understreker torpedoen fortsatt at det var Hamre som gav ham oppdraget med å gjennomføre utpressingen av Wilhelmsen, og at Hamre gav ham opplysningene som skulle stå i kontrakten.

Bevisføringen i Hamresaken nærmer seg nå slutten. I går fortalte et politivitne om rykter i det kriminelle miljø i Sandefjord om at noen fra Oslo skulle «justere» statusen til de som stod for utpressingen etter at forrige rettssak var avsluttet. Ifølge politivitnet gikk ryktene på at Hamre var oppdragsgiver for «justeringen».