VENNESLA: — Jeg så på et webkamera at det var kø her, så jeg bare heiv meg i bilen, ler Arve Udø (33).

Først i køen

Med soveposer og godt humør har Udø lagt seg i kø utenfor banken. Han har sikret seg drømmetomta. Da han kom frem viste det seg at han hadde sett feil på webkameraet - det ikke var kø likevel. Nå er han derfor først i køen.

— Jeg kom i 19-tiden. Siden da har folk har strømmet jevnt på. Nå er vi åtte stykker i køen, sier Udø, som ser frem til natta med blandede følelser.

— Jeg får nok sove etterhvert, humrer han.

Kommer hjem

Venndølen er i ferd med å venne nesa hjem til barndomstraktene, etter en periode i Bergen og Kristiansund. Kona, som er fra Kristiansand, vil også hjem til Sørlandet.

— Hun er på jobb i natt, så det er jeg som må stå i kø - men dette har vi tenkt over, og vi må bare hoppe i det, sier Udø.

— Er du ikke litt overrasket over denne køen, med tanke på hvordan boligmarkedet er nå?

— Jo, jeg hadde ikke trodd det skulle bli sånn kamp om tomtene, sier venndølen, som var alene i køen i to timer, før han fikk selskap rundt klokka 21. Mange på visning

Tomtesalget for Smååsane åpner mandag morgen klokka 9, og Ole Fritjof Godtfredsen i Pluss Garanti Eiendomsmegling er overveldet over responsen.

— Det er godt å se at det er liv i eiendomsmarkedet, fortsatt. Vi hadde 150 til 200 mennesker på visning i søndag, og jeg synes det er supert at det materialiser seg på denne konkrete måten, med at flere har bestemt seg allerede, sier Godtfredsen til fvn.no.

I første omgang skal 20 tomter selges, og prisene ligger i området fra 500.000 til 1.500.000 kroner.